En lättgjord och väldigt god potatissallad med purjolök och kapris.

Ett gott alternativ på buffé bordet eller som tillbehör till en god köttbit/grillbit.

Så här gör jag :

Recept :

Ca 600 g kokt och skalad potatis.
1 mindre purjolök ( den vita delen ) 
Ca 3 - 4 msk kapris ( avrunnen) 
3 dl creme fraiche 
1 dl majonäs 
1-2 tsk salt (eller mängd efter tycke.) 
Grovmalen svartpeppar (mängd efter tycke) 

Gör så här: 

Koka potatisen tills den är mjuk, sila av och låt svalna helt. 
Finstrimla/hacka den vita delen av purjolöken. 
Skiva potatisen. 
Ta fram en skål, lägg i potatis, purjolök   och resterande ingredienser. 
Blanda allt väl. 
Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs. 

Ställ in potatissalladen i kylen och låt den gotta till sig en bra stund innan servering.  
Strö även på några kapris på ytan vid servering om önskas. 

Smaklig spis :)